Bejelentés


Légy jó mindhalálig Légy jó mindhalálig


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Szereplők

Főszereplők

1 Nyilas Misi: a debreceni nagy kollégium törékeny testalkatú és érzékeny lelkületű kis diákja merő tisztaság, becsület és tehetség. A mélységből jön, érzékeny lélekkel, a szülői ház emlékével. Azt hiszi, a felnőttek jók és tiszták. A kamaszgyerek mélyen érző, tiszta érzésű és gondolkodású, végtelenül jóhiszemű, szemérmes, félénk, poétikus alkat. Szellemi képességei az osztály legjobbjai közé emelik. Fizikailag gyenge, erkölcsileg érett, egyenes mégis könnyen hazugságba keveredik, mert szemérme még erősebb. Társas kapcsolatait tekintve tudja, hogy ő más, mint a többi, sőt azt is érzékeli és kimondja, hogy ő különb a többi fiúnál. Áhítja, hogy ismerjék fel jóságát és tisztaságát. Szüleitől a becsületesség és a jóság” parancsát hozza magával. Lelki kibontakozásában nagy szerepet kap a könyv.

2 Gimesi Lajos: Misi diáktársa, barátja, az osztály harmadik legjobb tanulója

3 Orczy Vilmos: Misi diáktársa, barátja, az osztály legjobb tanulója. Szüleit tiszteli, értékrendje megfelel a kor elvárásának

4 Pósalaky úr: nyugalmazott tanácsos, egy öreg, vak úr, akinek Misi minden nap öttől hatig felolvasott. Anyagiakban nem szűkölködik, igen jólelkű. A kornak megfelelően Misit magázza.

5 Doroghy Bella: Misi tanítványának középső nővére. Nek kenyere a munka. A szépségével akar hódítani. Nem erénye, hogy kijátsza a tőle sokkal kisebb fiú ( Misi) érzéseit. Mindenkinek szeret tetszeni és tetszelegni. A család ügyei nem foglalkoztatják.

6 Török János: Misi előző évi szállásadójának fia, Misi nagybátyának barátja. Igazi piperkőc. a külső megjelenés fontos számára, mert ezzel tud csábítani. Ezért mindenre képes. Lopni, hazudni is.Mellékszereplők

1 Böszörményi: Misi szobatársa. Nagydarab fiú. Nem kedveli Misi. Elsősorban a hasára gondol. Ő ette meg a cipőkrémet is.

2 Lisznyai, szobafőnök

3 Nagy úr, nyolcadikos diák

4 Sándor Mihály, Misi osztálytársa

5 Szegedi, Misi osztálytársa

6 Doroghy Sanyi: Misi tanítványa és osztálytársa. Tehetős család buta gyermeke. Nem tud és nem is akar tanulni

7 Doroghy úr, Sanyi apja

8 Doroghy Viola: Sanyi idősebb nővére, a család cselédje. Állandóan lázad a szerepe miatt, ám mégis jólesik törődnie a családdal. Szorgos lány, aki a testvéreire anyjukként tekint.

9 Doroghy Ili, Sanyi legfiatalabb nővére

10 Törökék, Misi előző évi szállásadói

11 Szikszaiék, Törökék barátjai

12 Isaák Géza, Misi nagybátyja

Tanárok:

13 Valkai tanár úr, vallástanár

14 Gyéres tanár úr, a latin nyelv tanára

15 Báthori tanár úr, számtantanár

16 Öreg Názó, földrajztanár

17 Csoknyai tanár úr, énektanár

18 Szüts Istók, testnevelő tanár


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!